På trods af at han har vundet trofæet tre gange, har catalaneren lidt en række smertefulde nederlag.

Pep Guardiola havde tirsdag insisteret på, at han ikke var bange for Real Madrid fodboldtrøje kvinder, og i betragtning af hans tidligere resultater mod dem, havde han ingen grund til at være det. Men efter 120 opslidende minutter i Manchester 24 timer senere og 90 medrivende minutter i den spanske hovedstad en uge tidligere var det hans hold, der sank sammen på gulvet og så det velkendte syn af Los Blancos, der fejrede endnu en Champions League-succes efter at have vundet 4-3 efter straffesparkskonkurrence.

Der er et stort paradoks, når det drejer sig om Guardiola og Madrid. Han har mødt dem 25 gange som træner og har kun mødt Arsenal og Chelsea oftere. Han har vundet 13 af de kampe, spillet seks uafgjort og tabt seks. Han har en bedre statistik mod Madrid end mod Liverpool, Chelsea, Tottenham og endda Borussia Mönchengladbach.

Men når det drejer sig om knockout-kampe i Champions League, er æren lige efter i går aftes, hvor Madrid slog ham ud tre gange, lige så mange gange som han har haft overtaget over dem i Europas største turnering.

"Jeg fortryder absolut ikke noget", sagde Guardiola, som takkede sine spillere af hele sit hjerte for at "gøre alt offensivt og defensivt" mod Madrid. Men han må fortryde, at Champions League, den konkurrence, der fascinerer ham så meget, har været så grusom mod ham…

"Vi skabte alt

Madrid vidste, hvordan de skulle lide
City er vant til at dominere kampene, og deres ubarmhjertige angreb slider som regel modstanderne så meget op, at de til sidst giver op, når deres ben giver efter. Spørg bare Manchester United, som brugte det meste af sidste måneds derby på at forsøge at forsvare en tidlig føring på Etihad Stadium, men som til sidst blev blæst væk.

Madrid er dog lavet af hårdere stof, og det er en selvfølge for dem at holde ud, især i Champions League. "Vi vidste, at vi ville komme til at lide. Vi led," sagde Carlo Ancelotti. "Det var en virkelig svær kamp, men for at vinde her skal man opføre sig, som vi gjorde. Vi havde en fantastisk indstilling. De havde mere kontrol over kampen; vi startede godt. Derefter begyndte de at spille, og vi havde flere vanskeligheder, men vi var i stand til at fortsætte og forblive koncentrerede bagude."
Guardiola gjorde meget ud af at påpege, at hans hold havde domineret kampen, men det behøvede han ikke. Det fremgik tydeligt af kampstatistikken. Billige Manchester City fodboldtrøjer havde 33 skud mod Madrids otte, og ni på mål mod modstandernes tre. Madrid blokerede i alt 12 skud fra City, som kun blokerede et fra deres gæster. De havde typisk monopol på boldbesiddelsen med 67 procent, mens de havde 18 hjørnespark mod Madrids ene.

Mend Fodboldtrøje

Satistisk set var sidste års voldsomme 4-0-sejr i semifinalens returopgør langt mere jævnbyrdig end onsdagens 1-1-kamp, hvor skudstatistikken lød på 16-7 den aften for 11 måneder siden.

"Vi var fremragende i den måde, vi spillede på, og desværre kunne vi ikke vinde," sagde Guardiola. "Vi burde have scoret før. Desværre kunne vi ikke gøre det; de forsvarede sig så dybt i omstillingerne. Vi kontrollerede dem. Vi skabte alt, men vi kunne ikke vinde."

"De fleste hold falder fra hinanden
Guardiola er en træner, der planlægger for enhver situation og pines over modstanderens stil og styrker, men en ting, han ikke kunne tage højde for, var Madrids evne til at holde sig i live, når de konstant blev lukket inde i deres felt.

Jude Bellingham beskrev det som "utroligt" at slå de regerende mestre ud, og han ved selv, hvor ubarmhjertige City er, efter at have tabt tre ud af fire kampe mod dem med Borussia Dortmund, herunder en kvartfinale i Champions League i 2021.

"Det er en lettelse. Man lægger så meget i kampen. Jeg har spillet mod City før, når man er tæt på, og man tror, at man får noget, og så snupper de det," sagde Bellingham til TNT Sports. "Det er så svært at holde fokus, de flytter dig rundt og sætter dig i positioner, du ikke ønsker at være i. De fleste hold ville falde fra hinanden, når City kommer foran, men vi stod rigtig godt imod og arbejdede hårdt. Jeg er helt oppe at køre i slutningen af kampen, så det er en kæmpe belønning."

Tolv semifinaler ud af 14
Bellingham talte også om, hvordan Ancelotti opmuntrer ham og hans holdkammerater til at udtrykke sig og satte Madrids liberale tilgang i kontrast til Citys omhyggelige måde at spille på.

"Vores største styrke er, at [Ancelotti] finder en måde at lade drengene spille med frihed," tilføjede han. "Andre hold er strukturerede med deres spillemønstre, men vi er så ukoncentrerede til tider. Jeg fangede ham i at gabe før kampen, og han sagde: 'Du er nødt til at gå ud og begejstre mig'! Det er den ro, han bringer med sig."

Madrids improvisation har bestemt tjent dem godt gennem årene. De er nået til Champions League-semifinalen for 12. gang på 14 år. City er kun nået til samme stadie tre gange på otte år under Guardiola. De kom endelig over stregen og vandt deres første Champions League sidste år i Istanbul, men det var faktisk en anomali for klubben og Guardiola.

Så mange tragedier
Selv om han har vundet Champions League tre gange som manager - kun Ancelotti har vundet den ved flere lejligheder - har Guardiola oplevet utallige lidelser i turneringen. Catalaneren førte Barca til at vinde trofæet i sin allerførste sæson som seniortræner i 2008-09 og holdt den ikoniske pris højt på Wembley igen i 2011. Men der har været så mange tragedier.

Guardiola har nået knockout-fasen i alle sine 15 optrædener i Champions League. Hans hold er blevet slået ud på udebanemål ved tre lejligheder og en gang hver i forlænget spilletid eller på straffespark. Alle omstændigheder syntes at gå imod hans Barca-hold, da de blev elimineret af Jose Mourinhos Inter i 2010, mens exit i 2012 mod 10 mand fra Chelsea var næsten lige så ulideligt, da Lionel Messi skød et straffespark på stolpen.

Hans Bayern-hold blev slået godt og grundigt af Madrid i 2014 og Barca i 2015, men deres exit til Atletico Madrid var forstemmende, da de havde 33 skud på mål, 11 på mål, og Thomas Müller brændte et straffespark, da de tabte på udebanemål. Flere nederlag på udebane fulgte med City mod Monaco og Tottenham, hvor VAR annullerede Raheem Sterlings sidste mål, men godkendte Fernando Llorentes kontroversielle forsøg, da han brugte en arm, da han sparkede bolden i mål.

På niveau med Zidane
Guardiola havde kun sig selv at bebrejde for sin vanvittige taktik i 2020 mod Lyon og i 2021-finalen mod Chelsea, men hans hold var desperat uheldige med at bukke under for Madrid i semifinalen i 2022, hvor de blev sænket af Rodrygos to mål på mindre end to minutter.

Træneren afsluttede en 11-årig ventetid på at få fingrene i trofæet igen, da de overvandt Inter i Istanbul efter at have udklasset Bayern og Madrid på vejen. Derefter så det ud til, at han ville tangere Ancelottis rekord på fire Champions League-trofæer i denne sæson efter at have vundet alle kampe i gruppespillet og kørt København over i ottendedelsfinalen.

Men lodtrækningen bragte ham på kollisionskurs med Madrid, og efter at de 14-dobbelte vindere gjorde det, de er bedst til, og nåede semifinalen, kunne Ancelotti endnu nå op på fem triumfer. Guardiola sidder indtil videre fast på tre, lige så mange som Zinedine Zidane vandt på kun fem forsøg.

Madrid er stadig mestrene
Guardiola ved, at hans rekord i Champions League altid vil blive gransket, og sidste år forsøgte han at forklare den ved at nævne Michael Jordan og Jack Nicklaus. "Hvor mange Masters har Jack Nicklaus spillet, eller hvor mange majors har han spillet i sin karriere? I løbet af 30 eller 40 år som golfspiller, alle fire majors? Hvor mange sejre ud af 130? Atten sejre ud af 130. Wow," sagde han.

"Han taber mere, end han vinder. Sådan er sport. I fodbold, i golf, i basketball. Michael Jordan, den bedste atlet for mig i basketball, vandt seks NBA-titler i løbet af 16 år. Han taber mere, end han vinder."

Der er ingen tvivl om Guardiolas status som en af de største trænere, hvis ikke den største, nogensinde. Men i betragtning af, hvor dominerende han har været i de hjemlige turneringer, hvor han har vundet 11 ud af 14 nationale ligatitler i Spanien, England og Tyskland, føles tre Champions Leagues som for lidt.

"For at være ærlig så jeg kun ét hold," sagde Rodri efter nederlaget i straffesparkskonkurrencen. "De vidste, hvordan de skulle lide, og vi ved, hvor hårde Real Madrid fodboldtrøjer er. Men efter min mening burde vi gå videre med så mange chancer, men det er tricket ved denne konkurrence. De ved, hvordan de skal spille den. Vi lykønsker dem."

Madrid ved helt sikkert, hvordan de skal spille denne turnering, hvilket fremgår af det faktum, at de mellem 2016 og 2018 vandt den lige så mange gange, som Guardiola har gjort i løbet af sin karriere. Han har domineret sin sport ligesom Nicklaus og Jordan, men han har ikke mestret dens største konkurrence. Det er fortsat Madrids domæne. Måske burde Guardiola alligevel være bange for dem.