Letní přestupové okno se v Evropě ještě nějakou dobu neotevře, ale už se chystá spousta přestupů a kolují o nich různé drby. Transfer Talk vám přináší všechny nejnovější zvěsti o fámách, příchodech, odchodech a samozřejmě o uzavřených obchodech!

TOP PŘÍBĚH: Madrid si v roce 2025 vyhlédl Wirtze jako náhradu za Kroose
Real Madrid by mohl v létě 2025 podepsat smlouvu s útočným záložníkem Bayeru Leverkusen Florianem Wirtzem, který by nahradil Toniho Kroose, informuje deník Sport Bild.

Jednadvacetiletý hráč sehrál klíčovou roli v historickém tažení Leverkusenu - které nyní zahrnuje i finále Evropské ligy UEFA -, což vedlo k zájmu Manchesteru City, Arsenalu, Levné dětské fotbalové dresy Bayern Munich a Los Blancos.

I přesto chce Wirtz ještě rok zůstat tam, kde je, zahrát si s Německem na mistrovství Evropy a poté získat první zkušenosti v Lize mistrů UEFA, než udělá další krok.

Na jeho podpis bude potřeba nejméně 150 milionů eur, ale Wirtz chce také působit v klubu, který je každou sezonu jedním z favoritů na největší titul.

Pobyt v Madridu je považován za nejlepší způsob, jak toho dosáhnout, a v plánu je, že německý reprezentant nahradí Kroose v týmu v roce 2025.

Wirtz hraje dál dopředu než Kroos, takže jeho příchodem by se Jude Bellingham mohl dostat hlouběji, než je současná role dvacetiletého hráče.

 

Bayern se zatím myšlenky na podpis Wirtze nevzdává, zatímco plán Los Blancos závisí také na Kroosovi, kterému v létě končí smlouva a v květnu se má rozhodnout, zda ji prodlouží.

AC Milán se rozhodl, že při hledání útočníka v létě upřednostní Joshuu Zirkzeeho z Boloni, informuje Tuttosport, ačkoli si je vědom, že konkurence bude velká - mezi zájemci o 22letého hráče jsou i Arsenal a Juventus. S ohledem na to se jako alternativy jeví Benjamin Sesko z RB Lipsko, Santiago Giménez z Feyenoordu, Viktor Gyökeres ze Sportingu CP, Jonathan David z Lille a Serhou Guirassy ze Stuttgartu. Calciomercato také uvádí, že se poohlíží po Kevinu Denkeym z Cercle Bruggy.

Arsenal zvažuje překvapivý přestup brankáře Juventusu Wojciecha Szczesného, který se připravuje na odchod Aarona Ramsdalea, píše The Standard. Uvažuje se také o Jasonu Steeleovi z Levné fotbalové dresy Brighton, zatímco Diant Ramaj z Ajaxu byl sledován, ale nechce se vzdát svého statusu zaručené jedničky.

Manchester United a Aston Villa zvažují letní přestup obránce Atletica Madrid Reinilda Mandavy, píše The Sun, který dodává, že 30letý hráč by mohl být k dispozici za přibližně 8 milionů liber. Juventus mozambického reprezentanta již několik měsíců také sleduje a mohl by se ho pokusit podepsat.

Liverpool zaregistroval svůj zájem o záložníka Atalanty Teuna Koopmeinerse, ale Juventus zůstává favoritem na jeho podpis, informuje Football Insider. Na ty na Anfieldu udělaly výkony 26letého hráče dojem, když La Dea vyřadila Reds ve čtvrtfinále Evropské ligy.

Chelsea doufá, že se jí podaří podepsat Jana Oblaka z Atlétika Madrid, a ukončit tak otazníky kolem své brankářské situace, píše Football Insider. Los Colchoneros by mohli být ochotni nechat jednatřicetiletého hráče v létě odejít, přestože mu smlouva končí až v roce 2028, protože se snaží získat další finanční prostředky na přestupové období.